Kremadan Evde Tereyağ Yapımı
MALZEMELER:
Besaş Süt Kreması 900 gr.
Soğuk su
YAPILIŞI:
Kremayı yoğurma kabının içine alın.
Hamur yoğurur gibi kremayı yoğurun. Ortalama 5 dakika kadar.
Kremayı yoğurdukça görüntüsü değişmeye başlıyor.
Kremanın suyu çıkana kadar, bir araya toplanana kadar yoğurun.
Yukarıdaki resimdeki gibi olana kadar yoğurulur.
Resimdeki hali alınca çıkan su , çorbalarda ve hamur işlerinde kullanabilir.
Suyunu bir kavanoza ayırın.
Buzlukta bekleyen soğuk suyu kremanın üzerine dökülüp tekrar yoğurulur.
Bu yıkama işlemini 2 defa tekrarlanır.
Yıkama işlemi bittikten sonra fazla suyunu almak için yağ elde sıkılır ve saklama kaplarının içine bastırılarak yerleştirilir.
Ağızlarını sıkıca kapatıp buzdolabının kahvaltılık bölmesinde muhafaza edilir.
Afiyet olsun…