Süt Ürünlerinin Saklanma Koşulları ve Kullanımı

Anasayfa / Blog / Süt Ürünlerinin Saklanma Koşulları ve Kullanımı
Faydalı Bilgiler

Süt Ürünlerinin Saklanma Koşulları ve Kullanımı

Süt ürünlerinin bozulmadan tazeliğini uzun süre koruyabilmesi için doğru hijyenik ortam ve saklama koşullarının sağlanması son derece önemli.

 

Süt ürünlerinin buzdolabında saklanmasında genel olarak dikkat edilmesi gereken ilk kural, ürünlerin satın alındıktan sonra en kısa zamanda buzdolabına yerleştirilmesi gerekliliğidir. Süt ve süt ürünleri alışverişin sonuna doğru alınmalıdır. Böylece alışveriş süresince ürünün sıcaklığı çok değişmeyecektir.
Süt ürünleri, buzdolabında +4 ile +6 °C arasında sıcaklıklarda saklanmalıdır. Bu nedenle ürünler, sık sık açılma nedeni ile buzdolabının kapak kısmına ve rafların kapağa yakın kısımlarına yerleştirilmemelidir. Ürünler tüketilirken porsiyonlara ayrılmalı ve o şekilde servis edilmelidir.
Buzdolabına geri konulacak ürün ise temiz bir kapta muhafaza edilmelidir. Süt ürünlerinin koku çekmemesi ve ortamda bulunan mikrobiyolojik yükten etkilenmemesi için konuldukları kapların kesinlikle kapalı olması gerekir.
Farklı ürünlerin aynı kap içinde saklanmaması, ürünlerin etiket üzerinde bildirilen son kullanım tarihlerinin takip edilmesi gerekmektedir.


BEYAZ PEYNİR NASIL SAKLANIR
Genellikle salamura (tuzlu su) içinde satışa sunulan beyaz peynirler buzdolabında su içinde kapalı olarak bekletilebilir veya hava almayacak bir kap içinde ya da streçe sarılarak buzdolabında saklanmalıdır.
Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir.


KAŞAR PEYNİR NASIL SAKLANIR
Hava ile teması istenmeyen bir üründür. Paket açıldıktan sonra kalan kısım mutlaka streçle sarılmalı veya hava geçirmez kaba yerleştirilmelidir.
Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir.


KREM PEYNİR NASIL SAKLANIR
Paket açılıp porsiyon olarak servis edilmeli ve kapağı devamlı kapalı olarak buzdolabında saklanmalıdır.
Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir.


DİL PEYNİRİ NASIL SAKLANIR
Açıldıktan sonra streçle sarılmalı veya hava almaz bir kap içine konulmalıdır.
Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir.


YOĞURT NASIL SAKLANIR
Uzun süre bekletilmemeli ve buzdolabında muhafaza edilmelidir. Yoğurt kimyasal olarak en az %80 su içeriğine sahiptir. Bu nedenle darbe sonucu su sızmaları oluşabilir.
Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir.


KREMA NASIL SAKLANIR
Paket açılıp temiz bir kaşık ile tüketilecek kadarı alınmalı, kalan kısım kapağı kapalı olarak buzdolabında bekletilmelidir.
Ambalaj açıldıktan sonra 1 hafta içerisinde tüketilmektedir.


AYRAN NASIL SAKLANIR
Küçük ambalajlar açıldığında hemen tüketilmeli, büyük ambalajlar da ise açıldıktan sonra kapağı kapatılarak buzdolabında bekletilmeli ve 2 gün içerisinde tüketilmelidir.
 

_75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406