Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Ekmek ve Besin San. ve Tic. A.Ş. bünyesinde ekmek, süt ve ticari ürün dağıtımı yapan şoförlere trafikte güvenliğin arttırılmasını sağlamak ve sürücülere farkındalık oluşturmak amacıyla Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Bursa Trafik Kontrol Şube Müdürlüğü aracılığıyla “Güvenli Trafik Eğitimi” verildi.

Bu eğitimde sürücünün trafikteki temel davranış şekilleri, trafik durumu ve kaza oranları, hız, emniyet kemerinin hayati önemi, alkollü araç kullanmak, trafikte dönüş kuralları gibi konularda daha önce yaşanmış örneklerle video ve fotoğraflarla sunum yapıldı.

Ayrıca eğitimde maddi hasarlı kazalar ve davranış şekilleri, kaza yeri güvenliği alınması, kazanın oluş şeklinin kayda alınması adına fotoğraflarının çekilmesi, kaza yerine ekiplerin hızlı bir şekilde gelmesi adına yapılması gerekenler ve trafikte yaya ve sürücülere karşı saygı konularının yer aldığı trafik eğitimi sunumu yapıldı.

Periyodik olarak yapılan eğitimin sürücülerin konularda daha bilgi sahibi olması adına devamının gerçekleştirileceği bildirildi.