Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraki Bursa Ekmek ve Besin Sanayi (BESAŞ) tüm personeline “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu” (KVKK) kapsamında eğitim verdi.

Bursalılara 450’ye yakın satış noktasıyla hizmet veren BESAŞ müşterilerinin, bayilerinin ve ayrıca personelinin kişisel verilerinin bilincinde olması adına eğitim çalışmalarına hız verdi. Personele kişisel verilerin nasıl kayıt altına alınacağı, nasıl korunacağı, bunun yanında gelişen teknolojiyle birlikte sosyal medya paylaşımlarının oluşturabileceği riskler ve kişisel veri adı altında hangi bilgilerin olabileceği, veri kayıtlarını tutan kişilerin sorumlulukları ve kayıtların imha edilmesi gibi konularda bilgi verildi. Eğitim sonunda personellerin konuya bağlı olarak merak ettiği sorular cevaplandı.

Kişisel verilerin Korunması Eğitimi sonrası sektöre bağlı olarak personele periyodik olarak düzenlenen “Gıda Güvenliği ve Hijyen Eğitimi” verildi. Eğitim konusu üzerine gıda güvenliğini kapsayan üründeki gözle görülebilen ve görülmeyen riskler, ürün, hammadde, girdi ve çıktı aşamalarında kritik kontrol noktaları konusunda bilgiler verildi. Bulaşı risklerine karşı personel hijyen, el yıkama ve kişisel temizlik, gıda maddelerinde bulaşıyı önlemek için kullanılan koruyucu ekipmanlar konularında da bilgilendirildi. Eğitime BESAŞ idari, üretim, sevkiyat, satın alma birimi de dahil olmak üzere tüm personel katıldı.