Besaş Organik Siyez Tam Buğday Ekmeği 400 Gr.

25,00 TL

Değerli Müşterimiz; Saat 11:00'a kadar verilen siparişler ertesi gün, 11:00'dan sonra verilen siparişler 2 gün sonra kargoya teslim edilir. Kargoda yaşanabilecek gecikmelere istinaden Perşembe ve Cuma günü verilen siparişler takibi ilk iş günü (Pazartesi) kargoya verilir. Cumartesi ve Pazar günü verilen siparişler ise takibi ikinci iş günü (Salı) kargoya verilir. Siparişleriniz en geç 2 iş günü içerisinde kargo firmasına teslim edilir. Bundan sonraki süreçte yaşanacak gecikmelerden ve teslimatlardan kargo şirketi sorumludur. Siyez Ekmeği’nin raf ömrünün (4 gün) kargo taşıma sürecinde dolmasından firmamız sorumlu değildir.

  • ENERJİ (kcal/kj) (100 g.'da) 188/790
  • YAĞ (g) (100 g.'da) <0,5
  • DOYMUŞ YAĞ (g) (100 g.'da) <0,5
  • KARBONHİDRAT (g) (100 g.'da) 40
  • TOPLAM ŞEKER (g) (100 g.'da) 2,2
  • PROTEİN (g) (100 g.'da) 6,6
  • TUZ (g) (100 g.'da) 0,84

İçindekiler: Siyez tam buğday unu, su, ekşi maya, tuz. Alerjen uyarısı:Gluten içerir.
Siyez Buğdayı
         Siyez buğdayı , ilk olarak 10 bin yıl önce  Güneydoğu Anadolu bölgesindeki  Karaca Dağ'da  evcilleştirilerek  kültüre alınmış ,14 kromozomlu  yapısı ile genetiği değişmeden günümüze kadar gelmiş bir yabani buğday çeşitidir. Hititler ve Frigler tarafından da tarımı yapılmış olup günümüz buğdayının atasıdır. Türkiye'de sadece Kastamonu yöresinde, özellikle de İhsangazi,  Seydiler ve Devrekani  ilçeleri civarında yetiştirilmektedir. Dağlık arazilerde yetiştirilen siyez buğdayı, zararlılara dayanıklı, kurak şartlarda ve fakir topraklarda rekabet gücü yüksek bir tür olarak bilinir.Bu nedenle  Siyez Buğday'ı hiç ara verilmeden yıllardır bu bölgede korunmuş ve tarımı devam etmiştir.
       Siyez buğdayının kendine has bir tadı ve aroması vardır. İçerisinde barındırdığı protein , vitamin, mineral ve lifli besinler  siyez buğdayını hem   önemli bir yöresel lezzet  ,  hem de insan sağlığına ve beslenmesine çok faydalı bir  besin haline getirir. Siyez buğdayı  Anadolu kökenli bir buğday olması, genetiğiyle oynanmamış olması, kimyasal kullanmadan yetiştirilmesi ve taş değirmenlerde işlenmesi  nedeniyle en sağlıklı gıda maddeleri arasında yerini almıştır. 
  Faydaları;
•    Siyez unu ile yapılan ürünler kilo aldırmaz. Karbonhidrat değeri oldukça düşük, protein değerleri çok yüksektir.
•    Lifli yapısından dolayı sindirimi kolaylaştırır. Bağırsakları temizleyici özelliği vardır.
•    Yüksek antioksidan içeriğe sahiptir. Hücre yapısını korur ve yaşlanmayı geciktirir.
•    Kan şekerini hızlı yükseltmez. Glisemiik indeksi insanlara çok uygundur.Uzun süre tokluk hissi verir.
•    Anne sütünü arttırır. Folik asit miktarı çok fazladır.
•    İçeriğinde bulunan B1 vitaminleri, sinir ve sindirim sistemini düzenler.
•    Yüksek mineral ve selülozdan dolayı besin emilimini hızlandırır, kabızlığı engeller ve bağırsak kanserini önler.
•    Kandaki yağları düşürücü yönü olduğu bilinen posa/lif bakımından oldukça zengin bir gıdadır.Kolesterolu düşürür.
•    Radyasyonu emmez ve radyasyona karşı dayanıklıdır. Bu nedenle bazı ülkelerde nükleer savaşlara karşı, askeri ve sivil amaçlar için stokta tutulan ürünlerden biridir.
 

_75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406