Besaş Yoğurt 1750 g
60,90 TL
-
ENERJİ (kcal/kj) (100 g.'da) 50/211
-
YAĞ (g) (100 g.'da) 1.5
-
DOYMUŞ YAĞ (g) (100 g.'da) 1
-
KARBONHİDRAT (g) (100 g.'da) 5.2
-
TOPLAM ŞEKER (g) (100 g.'da) 5.2 (Laktoz)
-
PROTEİN (g) (100 g.'da) 4
-
TUZ (g) (100 g.'da) 0.35
İçindekiler; Pastörize ve homojenize inek sütü, yoğurt kültürü
Yoğurdun İnsan sağlığı açısından yararları şunlardır;
Besin değeri süte göre daha yüksektir.
Önemli bir protein, yağ, vitamin, ve mineral madde kaynağıdır.
Fermentasyon sırasında laktozun bir kısmı hidrolize olduğu için sütü sindirmekte güçlük çekenler tarafından (laktoz intoleransı) daha rahat tüketilmektedir.
Sindirimi daha kolay olduğu gibi sindirim sistemini düzenleyici etkiye de sahiptir.
Yoğurt bakterileri antigonestik etkilerinden dolayı intestinel patojen ve saprofit organizmaların gelişimini inhibe etmektedir. Kolestolü düşürücü etkiye sahip olduğu belirtilmektedir.