Besaş Kara Buğdaylı Ekmek 400 Gr.

6,00 TL

  • ENERJİ (kcal/kj) (100 g.'da) 224/940 (100gr.' da)
  • YAĞ (g) (100 g.'da) 0,7 (100gr.' da)
  • DOYMUŞ YAĞ (g) (100 g.'da) 0 (100gr.' da)
  • KARBONHİDRAT (g) (100 g.'da) 47 (100gr.' da)
  • TOPLAM ŞEKER (g) (100 g.'da) 4,1 (100gr.' da)
  • PROTEİN (g) (100 g.'da) 7,4 (100gr.' da)
  • TUZ (g) (100 g.'da) 1,1 (100gr.' da)

İçindekiler:

Buğday unu, su, karabuğday unu, ekşi maya, pekmez, ayçekirdeği, mavi haşhaş, keten tohumu, tuz, maya

Faydaları:

Kurak ve serin iklimlerde yetişen Greçka adıyla da bilinen Karabuğday, aslında bir tahıl olmayıp üçgen tohumları olan ve kuruyemişe benzeyen bir bitkidir. İçerisinde bolca B vitamini, Lisin, Magnezyum, Potasyum, Demir minerali ve bir çok yararlı birleşik bulundurur.

Karabuğday yüksek tansiyon, şeker hastalığı, kolesterol, obezite, kalp damar hastalıkları gibi sorunları olan kişilerin mutlaka tüketmeleri gereken sağlıklı bir besindir.

Yüksek oranda potasyum fosfat ve demir kalp rahatsızlıklarına ve tansiyona karşı çok etkilidir.

Besin değeri 100 g.’da 149 kCal’dir. Vücut tarafından üretilmeyen 9 temel amino asiti içerir.

İçeriğindeki magnezyum kişilerin kan şekerini dengede tutar. Ayrıca %75 oranındaki kompleks karbonhidrat içeriği nedeniyle kan şekerini hızlıca yükseltmez.

Yüksek lif ve protein, düşük yağ oranı nedeniyle zayıflamaya yardımcı olur.

İçeriğindeki kolin adlı madde, karaciğer yağlanmasını azaltır.

Rutin adlı madde kötü kolesterolü düşürüp kan damarlarına esneklik ve güç verir.

Lizin içeriği ise kas onarımını ve doku oluşumunu sağlar.

Karabuğdaylı Ekmek içeriğindeki bol tahıl karışımı, ekşi maya ile lif oranı arttırılarak lezzeti desteklenmiştir ve vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet elde edilmiştir.

_75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406 _75B8406